Un corp hiperacid și cauzele

Alimentația și un corp hiperacid

În scopul găsirii cauzelor unei acidoze, cel mai important lucru este de a examina cu atenție nutriția. Produsele alimentare cu proteine ​​animale (carne, pește, produse lactate) pot cauza acidoza. Un organism hiperacid insă, se dezvolta mai ales atunci când consumi multe produse cerealiere (în special pâine) și puține fructe proaspete, legume și salată.

Prin urmare, cauza acidozei este consumul de prea multe alimente producătoare de acid, respectiv cele care conțin cantități mari de proteine​​. Proteinele conțin sulf și fosfor, care sunt transformate în acid sulfuric și acid fosforic. Consecința este un organism hiperacid. Astfel de acizi sunt neutralizați de sistemele tampon din organism - dar numai dacă un organism hiperacid obține suficienți compuși minerali alcalini prin nutriție sau prin suplimente alimentare alcaline. Puteți afla care alimente ar putea cauza acidoza prin utilizarea calculatorului nostru acid-bazic.

Gust acid - poate un organism hiperacid fi consecința?

Se presupune adesea că produsele alimentare care au gustul acid sunt, de asemenea, producătoare de acid. Acest lucru nu este deloc adevărat. Dimpotrivă, fructele care are un gust acid, cum ar fi citricele, conțin o mulțime de compuși minerali bazici care au un efect alcalin într-un organism hiperacid.

Un organism hiperacid produs de post și diete

Dieta și abstinența de alimente în timpul postului conduc la schimbări esențiale în echilibrul acid-bazic și pot cauza acidoza. Un organism hiperacid apare și în cazul în care grăsimea este transformată. In timpul transformării grăsimii, apar așa-numiții ketoacizi. Astfel apare acidoza care provoacă o deteriorare a performanței metabolice. "Criza dietară", care apare în cele mai multe cazuri după câteva zile este consecința unui organism hiperacid care nu obține suficienți compuși minerali alcalini. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa fie asigurată o alimentație cu suficiente fructe, legume și salată sau sprijinit organismul cu un supliment alimentar alcalin.